Zwemclub de Flippers
Zwemclub de Flippers
 Zonder verwijzing 
Locatie Rijen

Hannie Schaftlaan 1, 5121PH Rijen

  0161-224723
  Bereikbaar: werkdagen

Zwemclub de Flippers

Uitgebreide omschrijving

Zwemclub de Flippers … een unieke zwemclub die al 45 jaar bestaat. Speciaal in het leven geroepen voor mensen met een beperking. Zowel volwassenen als kinderen komen wekelijks genieten van het extra verwarmde zwembad. Voorheen bij Tropical, sinds begin 2017 bij Den Butter. Niet alleen komen de leden uit Gilze en Rijen, maar uit de wijde omgeving: zoals Breda, Oosterhout, Dongen, Tilburg…

De club is 45 jaar geleden ontstaan vanuit een samenwerking tussen Cultureel centrum de Boemerang en zwemclub Moby Dick. Betrokken medisch specialisten en een wijkzuster wilden in de behoefte voorzien om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking te laten ontspannen in heerlijk verwarmd zwemwater.

Betrokken begeleiders

Begeleiders zijn zeer betrokken en helpen de leden met hart en ziel. Altijd één op één. sommige al vanaf het begin, dus al meer dan 40 jaar, anderen vaak al minimaal 15 jaar. Leden kunnen rekenen op een vast gezicht. Een vertrouwd maatje die er iedere week weer is om mee te zwemmen. Dat schept een band, voelt veilig en vertrouwd en is dus van onschatbare waarde. Het is zelfs uniek binnen een groot deel van Brabant! 

Meer dan recreatief zwemmen

De Flippers bieden trouwens meer dan alleen recreatief zwemmen. Kinderen die het bij de reguliere zwemverenigingen niet lukt om een diploma te halen, kunnen bij zwemclub De Flippers terecht. En daar lukt het ze vaak wél om hun A, B of zelfs C! Diploma te behalen. Je mag er zijn wie je ook bent. Er is tijd, aandacht en niks moet. Eenieder mag het doen in zijn of haar eigen tempo, op een manier die bij de persoon past.  De praktijk wijst uit dat er dan zó veel mogelijk is!

Fysiotherapie

Ook voor fysiotherapie in het water kun je bij de Flippers terecht. Nadat iedere donderdagavond eerst de kinderen en daarna de volwassenen hebben gezwommen, is het de beurt aan mensen die onder begeleiding van een fysiotherapeut oefeningen in het water doen. Het zwembad is van alle gemakken voorzien zoals een verstelbare bodem waardoor de diepte kan variëren van 1.20m naar 1.30m. Verder is er een ultramoderne lift, waar zo een rolstoel in kan worden geplaatst, de zogenaamde PoolPod. Ideaal voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel.

Kennismaken

Wil je kennismaken met Zwemclub De Flippers? Of denk je dat het helemaal past bij jouw kind of ken je iemand anders voor wie deze club echt een uitkomst zou zijn? De gehele maand mei kun je komen proefzwemmen. En besluit je lid te worden, voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor slechts €9 per maand kun je als kind lid worden en voor volwassenen is de prijs € 9,50 per maand. En lijkt het je wat om wekelijks mensen blij te maken door ze te begeleiden tijdens het zwemmen? Ook dan maakt de zwemclub heel graag kennis met jou!

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

Specificaties

KvK
AGB WMO
AGB Jeugd
Telefoonnummer 0161-224723
Website http://www.zwemclubdeflippers.nl 
Aantal werknemers
Specialisten Begeleider en Fysiotherapeut
Leefgebieden Sociale contacten, Sporten, Lichamelijke gezondheid, Geestelijke gezondheid, Vrije tijd/ontspanning en Vrijwilligerswerk
Productcodes

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Rijen 
Zwembclub De Flippers
Hannie Schaftlaan 1, 5121PH Rijen
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: