Op den Alpe Rijen
Op den Alpe Rijen
 Zonder verwijzing 
Locatie Rijen

Willem Alexanderhof 15, 5121XR Rijen

  06-30758630
  Bereikbaar: werkdagen

Op den Alpe Rijen

Uitgebreide omschrijving

Het leven  met kanker is al zwaar genoeg. Stichting Op Den Alpe Rijen steunt mensen met kanker. Wij kunnen de ziekte niet veranderen maar het leven met de ziekte wel draaglijker maken. Hoe fijn is het om voor even het ziek zijn te kunnen vergeten, er even niet over te moeten praten, er even niet aan te denken. Hoe mooi is het als de ander even niet hoeft te zorgen maar dat er voor hen gezorgd wordt. Dat is waar wij voor staan. Samen met een bijzondere groep vrijwilligers realiseren we persoonlijke initiatieven dichtbij huis.

Doelstelling

Onze missie is om lokaal, in en rond Rijen (Gemeente Gilze en Rijen) mensen met kanker actief en passief te benaderen en hun te informeren over Stichting Op Den Alpe Rijen.
We geven hierdoor deze mensen een mogelijkheid om zich buiten hun eigen kring(etje) actief te laten verwennen, een (laatste) wens uitgevoerd zien worden en waar nodig financieel te ondersteunen bij de aanschaf van een haarstuk.
Wij vinden dat wij als gezonde mensen mogelijkheden hebben om daadwerkelijk te helpen en in een sfeer van samenhorigheid en maatschappelijke betrokkenheid tot een betere verwerking van de ziekte en bijkomende omstandigheden te kunnen komen.


Hoe wij die doelen bereiken hangt samen met onze initiatieven: 

  • Wij hebben ieder jaar een verwendag, dit is altijd de tweede zondag van de maand september.
  • Verwenmomenten, die zijn een aantal keer per jaar. Je kunt hierbij denken aan bloemschikken, een filmavond of samen koken.
  • Financiële ondersteuning bij het aanschaffen van een pruik.
  • Het bezorgen van een bloemetje bij mensen die geraakt zijn door kanker. We hiervoor krijgen vanuit diverse hoeken tips.
  • Het verzorgen van wensen: In onze unieke wensboom kan iedereen een wens aandragen voor iemand die getroffen is door de ziekte kanker. Wij hebben zo al een aantal mooie wensen mogen vervullen. Een oldtimerrit met huiskamerconcert, het opknappen van een tuin of mogen rijden in een echte Ferrari. Maar ook met het hele gezin genieten van een high tea aan huis of een boottocht in de Biesbosch hebben we mogen verzorgen als wens. Stuk voor stuk momenten met wederzijdse voldoening. 
Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

Specificaties

KvK
AGB WMO
AGB Jeugd
Telefoonnummer 06-30758630
Website http://www.opdenalperijen.nl 
Aantal werknemers
0-10
Specialisten
Leefgebieden Lichamelijke gezondheid, Zingeving, Vrije tijd/ontspanning en Vrijwilligerswerk
Productcodes

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Rijen 
 Hoofdvestiging
Op den Alpe Rijen
Willem Alexanderhof 15, 5121XR Rijen
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: