De Zonnebloem
De Zonnebloem
 Zonder verwijzing 
Locaties Rijen en Gilze

Houtelaar 70, 5121SG Rijen

  0161-226157
  Bereikbaar: werkdagen

De Zonnebloem

Uitgebreide omschrijving

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 70 jaar. We brengen ze bij elkaar. Staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen volop kan meedoen en van het leven kan genieten.    

Om dat voor elkaar te krijgen, denken we altijd in oplossingen. We doen er alles aan om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen. We leggen contacten, brengen gezelligheid, organiseren activiteiten en we maken op vakantie gaan mogelijk.   

Ook komen we met nieuwe oplossingen. Zo bieden we verspreid over heel Nederland de Zonnebloem rolstoelauto te huur aan. En zorgen we er samen met attractieparken en musea voor dat deze toegankelijker worden voor mindervaliden.  

Voor wie?

Gasten 

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Vooral voor diegenen die zonder hulp nog maar moeilijk de deur uit kunnen. Die dan echt even een helpende hand nodig hebben. We denken nadrukkelijk aan zowel jonge als oude gasten. We komen op bezoek of nemen je gezellig mee erop uit om samen iets leuks te ondernemen.   

 

Vrijwilligers 

De Zonnebloem is er ook voor mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten. Iedereen die wat tijd heeft en graag een ander wil en kan helpen, is welkom als vrijwilliger.  

Om bestuurswerk te doen, bij iemand op bezoek te gaan, activiteiten te organiseren of een helpende hand te bieden waar dat nodig is zoals: een rolstoel van een gast duwen, gastvrouw of –heer zijn, verpleging, helpen bij de garderobes of uitschenken van drankjes. Het is zonder meer dankbaar werk. 

Ondersteunend lid worden 

Iedereen kan ondersteunend lid worden van  de Nationale Zonnebloem voor € 15,- per  jaar. Hiervoor krijgt men 4 maal per jaar een Nieuwsbrief.  Met uw bijdrage wordt het Zonnebloemwerk landelijk bekostigd. Maar ook onze afdeling krijgt daarvan per ondersteunend lid een gedeelte. 

Dienstenaanbod  

Bij de Zonnebloemafdelingen in de gemeente Gilze en Rijen zijn veel vrijwilligers actief. Zij komen bij mensen thuis op bezoek voor een praatje en gezelligheid. Maar ze organiseren ook regelmatig activiteiten en leuke dagjes uit. Je bent van harte welkom om mee te doen!  

 

 

Samenwerking met partners

Op de website van de Zonnebloem kom je door het invullen van je postcode uit bij de juiste afdeling:

Rijen-Molenschot of Gilze-Hulten

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

Specificaties

KvK
AGB WMO
AGB Jeugd
Telefoonnummer 0161-226157 of 06-36584912
Website http://www.zonnebloem.nl 
Aantal werknemers
Specialisten Begeleider, Verpleegkundige en Activiteitenbegeleider
Leefgebieden Sociale contacten, Lichamelijke gezondheid, Zingeving, Vervoer, Vrije tijd/ontspanning en Vrijwilligerswerk
Productcodes

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locaties:
Rijen 
 Nevenvestiging
De Zonnebloem afdeling Rijen-Molenschot
Houtelaar 70, 5121SG Rijen
Bereikbaar: werkdagen
Gilze 
 Nevenvestiging
De Zonnebloem Gilze-Hulten - voor inschrijving
Hoevenaarsstraat 20, 5126GP Gilze
Bereikbaar: werkdagen

Diensten

 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: