Bekijk 20 diensten

 • Praktische hulp (schoolkosten, fiets, laptop) zodat jouw kind kan meedoen

  Praktische hulp (schoolkosten, fiets, laptop) zodat jouw kind kan meedoen

   Zonder verwijzing 

  Stichting Leergeld biedt praktische hulp zodat kinderen mee kunnen doen. Want nu meedoen is straks meetellen!

  Ouders kunnen een aanvraag indienen als zij moeite hebben met het betalen van schoolkosten. Je kunt hierbij denken aan het betalen van een schoolreis, schoolkamp, buitenlandse schoolreis, een laptop of fiets.

  We werken nauw samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur en Stichting Jarige Job. Zodat geen enkel kind aan de zijlijn hoeft te staan.

  Stichting Leergeld West-Brabant Oost
 • Projecten voor klanten van de voedselbank

  Projecten voor klanten van de voedselbank

   Zonder verwijzing 

  Initiatieven die activiteiten mogelijk maken voor mensen die dat zelf financieel niet op kunnen brengen

  • Een ruil boekenkast. Hieruit kan men een boek meenemen of ruilen.
  • Sport en Cultuur. Mogelijkheden voor klanten van de Voedselbank om te bewegen/sporten.
  • Heel Rijen Bakt. Bewoners uit Rijen worden uitgenodigd om taarten, cakes etc. te bakken voor de klanten van de Voedselbank.
  • Naar de kapper. Door middel van waardebonnen worden de klanten in staat gesteld om naar de kapper te gaan. (Rijen)
  • Projectgroep Smart Start: door onderzoek gaat deze projectgroep op zoek naar kenmerken die aangeven wat de ontwikkeling in dit type gezin kunnen zijn.
  • Financieel Maatje. Drie van de vrijwilligers zijn Financieel Maatje.
  • Kerstpakketten. Op dit moment maken wij deel uit van een club om na te denken over hoe om te gaan met de Kerstpakketten.
  • Voorbereiding Voedselbank in de gemeente Alphen/Chaam/Baarle Nassau.
  • Dorpsgedichten. 
  • Week van de Duurzaamheid. Klanten ontvangen een waardebon van €  20,-  voor Led verlichting.

   

  Voedselbank Gilze en Rijen
 • Financiële Maatjes

  Financiële Maatjes

   Zonder verwijzing 

  Financiële Maatjes
  Financiële maatjes zijn vrijwilligers die goed thuis zijn in administratieve en financiële zaken. Mensen met een groot hart en een luisterend oor. Het maatje biedt praktische en sociale ondersteuning. Geeft tips, maar oordeelt niet. Ondersteunt in contacten met instanties. En helpt om weer overzicht te krijgen en zelfredzaam te worden op financieel gebied.
  Financiële maatjes zijn er voor mensen die moeite hebben met hun financiële administratie. Mensen die schulden dreigen te krijgen of al hebben. Of mensen die net uit de schuldsanering komen en begeleiding nodig hebben om de financiële huishouding op orde te houden. Herkenbaar? Bel of mail ons dan.

  Kijk voor meer informatie op: www.vipvoorelkaar.nl/financiele-maatjes
  E-mail: financielemaatjes@vipvoorelkaar.nl
  Telefoon: 06-5734 5182

  VIPvoorelkaar
 • Hulp bij belastingaangifte

  Hulp bij belastingaangifte

   Zonder verwijzing 

  Je aangifte voor de Inkomstenbelasting moet voor 1 mei van dat jaar naar de Belastingdienst. Ook als je geen brief van de Belastingdienst hebt gekregen, kan het zinvol zijn aangifte te doen.

  Een belastinginvuller van SeniorenVereniging Rijen kan je helpen bij de aangifte. Voorwaarde is dat je inkomen niet hoger is dan € 35.000,- of samen met je partner € 50.000,-. We vragen voor de verzorging van de aangifte een vergoeding van € 12,- per adres.

  Je belastinginvuller heeft daarbij in ieder geval de volgende gegevens van je nodig:
  - alle jaaropgaven (loon, pensioen, uitkering, overige inkomsten, bank, spaarrekening enz.)
  - DigiD-code of machtigingscode
  - verzamellijst van ziektekosten
  - de uitdraai van de aangifte van vorig jaar

  Deelname:
  Binnen SeniorenVereniging Rijen zijn tientallen groepen bezig met activiteiten op het gebied van sport, cultuur, recreatie en educatie. Om deel te kunnen nemen aan een activiteitengroep moet je lid te zijn van SV-Rijen en je aanmelden bij de groep. Wil je lid worden van een van onze activiteitengroepen, maar weet je nog niet wat jou leuk lijkt? Kom gewoon een keer kijken of meedoen. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, of bel de contactpersoon van de activiteitengroep om te vragen of er plaats is. Meer informatie via www.sv-rijen.nl.

  Senioren Vereniging Rijen
 • Hulp voor ondernemers met geldzorgen

  Hulp voor ondernemers met geldzorgen

   Zonder verwijzing 

  Het kan zijn dat u de financiële situatie van uw bedrijf (even) niet meer overziet en/of dat u bijvoorbeeld schulden of financiële problemen heeft. U staat niet alleen hierin en hiervoor kunt u hulp krijgen.

  Over Rood
 • VIP klust mee

  VIP klust mee

   Zonder verwijzing 

  VIP klust mee
  De vrijwilligers van het ‘VIP klust mee’ team zijn handige mensen, die altijd klaar staan om een ander te helpen met een klusje in huis. Van iets ophangen tot een plintje verven, van een televisie aansluiten tot een kast versjouwen: ze doen het graag en goed!
  Ook voor tuinklussen staan er vrijwilligers paraat, die het leuk vinden een ander te helpen met tuinieren. Ze komen graag langs, voor dingen als het snoeien van de heg, het planten van perkgoed of het verwijderen van onkruid tussen de tegels. En als het lukt, klus je zelf natuurlijk zoveel mogelijk mee.

  Kijk voor meer informatie op: www.vipvoorelkaar.nl/vip-klust-mee
  E-mail: klustmee@vipvoorelkaar.nl
  Telefoon:06-5734 5182

  VIPvoorelkaar
 • Begeleiding - Budgetcafé

  Begeleiding - Budgetcafé

   Zonder verwijzing 

  In het Budgetcafé kunt u terecht met allerlei vragen als het gaat om uw geldzaken. Bijvoorbeeld met het invullen van formulieren voor bijzondere bijstand van de gemeente of het aanvragen van toeslagen bij de Belastingdienst (onder ander huur- of zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget).

  *Wij bieden geen schuldhulp, maar kunnen je wel begeleiden naar en tijdens de schuldhulp. 

  Budgetcafé
 • School

  School

   Zonder verwijzing 

  Basisonderwijs en voorgezet onderwijs
  De meeste kinderen vinden het leuk om naar school te gaan. Maar wat als uw kind het op school niet naar zijn zin heeft? Omdat hij of zij geen vrienden hebt, gepest wordt of niet goed in z’n vel zit? Of omdat er thuis problemen zijn. Bijvoorbeeld relatieproblemen, problemen met huisvesting, echtscheiding en/of financiële problemen.
  De schoolmaatschappelijk werkers van IMW helpen u en uw kind bij deze problemen. Zij kijken samen met u welke hulp het meest passend is. Indien wenselijk, verwijzen zij u naar de juiste instantie en begeleiden u daarbij. Hulp van het schoolmaatschappelijk werk is gratis en vertrouwelijk.

  Wilt u weten of er bij uw kind op school een schoolmaatschappelijk werker is? Informeer dan bij de desbetreffende school of neem contact met op met het Dorpsteam. 

  MBO
  Ook op de MBO-scholen werken schoolmaatschappelijk werkers. Zit je niet lekker in je vel, of heb je thuis of op school problemen? Soms helpt het om er over te praten met een schoolmaatschappelijk werker. Hij of zij kan je advies geven en samen met jou op zoek gaan naar een oplossing. Hierbij gaan we uit van jouw eigen mogelijkheden. De schoolmaatschappelijk werker kan een schakel zijn tussen jou, je ouders, school en eventuele andere hulpverlening.
  Wil je een gesprek met een schoolmaatschappelijk werker? Vraag ernaar op jouw school.

  Instituut voor Maatschappelijk Werk (IMW)
 • SV Gilze - Educatie, ondersteuning en voorlichting

  SV Gilze - Educatie, ondersteuning en voorlichting

   Zonder verwijzing 

  SV Gilze geeft informatie aan hun leden over de ontwikkelingen die voor senioren speciaal van belang zijn.

  Ze verzorgen computercursussen, hulp bij omgaan met tablet en telefoon. Zij hebben cliëntondersteuners die hulp bieden bij aanvragen via de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) en houden voorlichtingsmiddagen over actuele onderwerpen.

  Senioren vereniging Gilze
 • Meedenkers

  Meedenkers

   Zonder verwijzing 

  Meedenkers
  Als je op gesprek gaat bij de gemeente over inkomen, werk of geldzaken, kan het fijn zijn om iemand mee te nemen. Die persoon kan een familielid of een vriend zijn. Maar je kunt ook een Meedenker van VIPvoorelkaar vragen om met je mee te gaan, want iedereen die een gesprek heeft met de gemeente over inkomen, werk of geldzaken, mag iemand meenemen naar dat gesprek. Samen hoor je meer dan alleen.
  Misschien weet je niet wie je mee kunt vragen. Of vind je het fijn om iemand te vragen die onpartijdig en deskundig meekijkt met jou. Een Meedenker biedt dan uitkomst.
  De hulp van een Meedenker is gratis, onpartijdig, deskundig, makkelijk en snel aan te vragen.

  Kijk voor meer informatie op: www.vipvoorelkaar.nl/meedenkers
  E-mail: meedenkers@vipvoorelkaar.nl
  Telefoon: 06-5734 5182

  VIPvoorelkaar
 • Allerlei vormen van hulpverlening

  Allerlei vormen van hulpverlening

   Zonder verwijzing 

  Kom je er zelf even niet uit?

  Het Dorpsteam Gilze en Rijen staat voor je klaar. Wij helpen je graag met vragen over geldzaken, wonen, opvoeding, dagbesteding, vervoer, werk of onderwijs. In het Dorpsteam werken professionals van IMW regio Tilburg, MEE West-Brabant en ContourdeTwern. Samen zoeken we een oplossing. Onze ondersteuning is gratis.
  Bel ons gerust of loop even binnen. Kijk voor de inlooplocaties en voor de openingstijden op onze website.

  Dorpsteam Gilze en Rijen
 • Leuke ideeën mee waarmaken

  Leuke ideeën mee waarmaken

   Zonder verwijzing 

  'Jouw' dorp een fijnere plek!

  We helpen je verder of we zoeken samen naar andere hulp. Maar we doen meer dan dat! Wij maken samen met jou en je dorpsgenoten van ‘ons dorp’ een fijnere plek, waarin we meer naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Heb jij een leuk idee? Dan brengen wij je in contact met mensen die je daarmee kunnen helpen.

  Neem gerust contact op!

  Dorpsteam Gilze en Rijen
 • Repair Café

  Repair Café

   Zonder verwijzing 

  Repair Café
  Kapotte spullen of kleding? Gooi ze niet weg, maar laat ze repareren in het Repair Café! Hoe minder we weggooien, hoe beter dat is voor het milieu. Door een reparatie kan een apparaat vaak nog jarenlang mee.

  Het Repair Café is elke laatste vrijdagochtend van de maand geopend, in de Huiskamer van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen. Tussen 9.15 en 11.45 uur kun je er terecht met je defecte spullen. Er is altijd koffie en thee, mocht je even moeten wachten.

  Alle kapotte spullen die je zelf mee kunt nemen, proberen we bij het Repair Café te repareren. Huishoudelijke apparaten, printers en computerapparatuur, fietsen, speelgoed, kleding, elektronica, lampen en nog veel meer…. Er is ook altijd een messenslijper aanwezig, die tuingereedschap, scharen en keukenmessen weer vlijmscherp kan maken.

  Kijk voor meer informatie op: www.vipvoorelkaar.nl/repair-cafe
  E-mail: repaircafe@vipvoorelkaar.nl
  Telefoon: 06-5734 5182

  VIPvoorelkaar
 • Schuldhulpverlening

  Schuldhulpverlening

   Zonder verwijzing 

  Heeft u schulden of betalingsachterstanden? Kredietbank Nederland helpt u.

  Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt. De gemeente werkt samen met Kredietbank Nederland. Kredietbank Nederland biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten). De ondersteuning door Kredietbank Nederland is voor u gratis.

  Hoe kunt u Kredietbank Nederland bereiken?

  U kunt Kredietbank Nederland op de volgende manieren bereiken:
  Telefonisch: 088 - 6262777
  Via e-mail: gilzerijen@kbnl.nl

  Kredietbank Nederland
 • Hulp invullen belastingaangifte

  Hulp invullen belastingaangifte

   Zonder verwijzing 

  In maart en april besteedt Theek 5 extra aandacht aan het invullen van de belastingaangifte. Zie je op tegen het digitaal invullen van de belastingaangifte of heb je inhoudelijke vragen over de aangifte. Dan ben je welkom bij het gratis inloopspreekuur bij Theek 5 Rijen. Ook vind je bij de bibliotheken in Gilze en Rijen een belastingcomputer. Vul hier je formulieren in en print ze gratis.

  Theek 5